Belgen zijn ervan overtuigd: “Dit is zeker in het nadeel van Mathieu van der Poel” Sport
Sport

Belgen zijn ervan overtuigd: “Dit is zeker in het nadeel van Mathieu van der Poel”

Belgen zijn ervan overtuigd: “Dit is zeker in het nadeel van Mathieu van der Poel”

Hij heeft nog maar één cross gereden dit seizoen, maar toch is er geen twijfel mogelijk: Mathieu van der Poel is torenhoog favoriet om de Europese titel veldrijden te pakken morgen in het Italiaanse Silvelle.

"Veel zal afhangen van de weersomstandigheden in Italië”, voorspelde Vanthourenhout bij Sporza. “De kans dat we een modderige omloop krijgen, is wel zeer groot en dan kom je natuurlijk weer bij Mathieu van der Poel uit. Op een snelle omloop kunnen we enkele scenario’s uitspelen”, zei de Belgische bondscoach, die met name uitkijkt naar Iserbyt.

De 22-jarige crosser won dit seizoen al zevenmaal, waaronder de Amerikaanse Wereldbekers. “In Ruddervoorde zat hij volgens mij niet op niveau. Ik denk dat hij sterker zal zijn in Silvelle.” Met Sweeck, Aerts en ook Quinten Hermans beschikken de Belgen over een collectief sterk blok dat toch tenminste een vorm van weerstand zal moeten kunnen bieden. “Alleen is de vraag hoe ver dat blok geraakt tegen de suprematie van iemand als Mathieu van der Poel”, klinkt het bij de bondscoach.

Weersomstandigheden

De voorbije dagen kwam er heel wat kritiek op de uitgestippelde omloop. Man in vorm bij de Belgen Eli Yserbyt liet al weten dat hij vindt dat de organisatoren het beter hadden kunnen aanpakken. Belgisch kampioen Toon Aerts blijft er, ondanks het aartsmoeilijke parcours, opvallend rustig bij.

“Geen EK-waardig? Zoiets mag er ook wel eens tussenzitten”, aldus Aerts in Het Nieuwsblad. “Veldrijden hangt af van de weersomstandigheden. Als het hier niet had geregend, zoals er zat aan te komen, dan hadden we een heel snelle omloop gehad. Ik ben dus zeer tevreden. Ik denk dat we al veel slijkerige omlopen gedaan hebben dit seizoen, en dat krijgen we hier ook."

Voordeel

“Ik denk dat we in het voordeel kunnen zijn ten opzichte van Mathieu van der Poel omdat hij die looppassages nog niet echt heeft gehad en wij wel. Hij heeft alleen nog maar in Ruddervoorde en bij hem in het bos getraind, en daar ligt alleen zand denk ik. Ik zeg niet dat hij geen Europese titel wint, maar ik kom wel dichter op dit soort parcours”, besluit Aerts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws