Concurrenten van Mathieu van der Poel doodeerlijk: “Zelfs voor ons is het genieten als we hem dat zien doen” Sport
Sport

Concurrenten van Mathieu van der Poel doodeerlijk: “Zelfs voor ons is het genieten als we hem dat zien doen”

Concurrenten van Mathieu van der Poel doodeerlijk: “Zelfs voor ons is het genieten als we hem dat zien doen”

Acht op acht. Het zijn fenomenale cijfers die Mathieu van der Poel kan voorleggen. Ook de concurrentie kan nog steeds niet geloven hoe sterk de Nederlander wel is.

Ook Tim Merlier, zaterdagmiddag tweede in de cross in Kortrijk, beseft dat die tweede plaats het hoogst haalbare was. “Ik had een ronde geprikt maar toen kwam de counter vab Mathieu en wist ik dat ik voor de tweede plek aan het rijden was”, zegt hij aan Sporza.

Niks tegen te beginnen, zegt de Belgische kampioen op de weg. “Ik was er eigenlijk van geschrokken toen we hem tegenkwamen op het rechte stuk, en hij al zo ver voor was. Ik was daar eigenlijk een beetje de moraal van kwijt. Ja, het is een fenomeen, hé”, zegt een verbouwereerde Merlier.

Genieten

Het was de eerste editie van de DVV-cross in Kortrijk. “Een hele mooie cross”, vindt Toon Aerts. “We moesten ook wel een beetje tactisch rijden. Voor ons zelf was het ook een heel leuke wedstrijd om te zien want het bleef voor mezelf ook wel spannend afwachten waar ik zou uitkomen. Als je dan na drie kwartier koers Mathieu ziet aanzetten, dat is zelfs voor de concurrenten een klein beetje genieten om te zien hoe snel hij de bochten neemt”, klinkt het bij de Belgische kampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws