Eddy Merckx wil absoluut iets kwijt over Wout Van Aert: “Dat is toch ongelooflijk?” Sport
Sport

Eddy Merckx wil absoluut iets kwijt over Wout Van Aert: “Dat is toch ongelooflijk?”

Eddy Merckx wil absoluut iets kwijt over Wout Van Aert: “Dat is toch ongelooflijk?”

Het wereldkampioenschap wielrennen gaat volgend jaar van start op de Grote Markt in Antwerpen. De renners zullen aankomen in Leuven. Eddy Merckx was aanwezig op de voorstelling en heeft er een goed oog in.

"Ik denk dat het Hageland toch heel heuvelachtig is en dat er daar toch mogelijkheden zijn om het verschil te maken”, zegt de Kannibaal in het ‘VTM Nieuws’. “Ik ben er opgegroeid en heb zelf heel vaak in die regio getraind. De renners maken de wedstrijd uiteraard, maar op een massasprint lijkt het niet meteen te zullen uitdraaien. Er zal wat vanalles in het parcours zitten en hopelijk wordt het een boeiende wedstrijd."

Wout van Aert zal wel een kanshebber zijn en dan heb je ook renners als Remco Evenepoel. Wat Van Aert getoond heeft in de Tour is ongelooflijk”, vindt Merckx. “Voor mij is hij dé man van de Tour. Of hij ooit een grote ronde kan winnen? Dat is nog iets anders. Je moet dan het hooggebergte bijvoorbeeld nog over, al zit hij natuurlijk wel in een grote ploeg."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws