Plots twijfels over Giro-deelname van Cian Uijtdebroeks Sport
Sport

Plots twijfels over Giro-deelname van Cian Uijtdebroeks

Plots twijfels over Giro-deelname van Cian Uijtdebroeks

Cian Uijtdebroeks, de jonge Belgische renner van Visma-Lease a Bike, staat voor een uitdagende Giro d'Italia. Na een veelbelovend debuut vorig jaar met een achtste plaats in de Vuelta, heeft Uijtdebroeks dit seizoen gemengde resultaten geboekt.

Hij eindigde als vijfde in O Gran Camiño en zevende in de Tirreno-Adriatico, maar moest de Ronde van Catalonië verlaten tijdens de laatste etappe, waar hij naar de 17de plaats was gezakt.

Ploegleider Marc Reef van Visma-Lease a Bike schrijft de opgave in Catalonië toe aan een combinatie van factoren: "Het was, denk ik, een optelsom van de winter, een lang trainingsblok en zware koersen in zware omstandigheden", legde hij uit aan Sporza.

Ondanks de twijfels over zijn huidige vorm, is Uijtdebroeks na een hoogtestage en een trainingskamp in Denia gezond en fysiek klaar voor de Giro. "Als je je voor deze Giro baseert op Tirreno-Adriatico, dan kan hij meedoen voor de top 10. Als je kijkt naar Catalonië, dan wordt dat al een moeilijk verhaal", aldus Reef.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws