'Pro League dreigt ermee om Antwerp verplicht te laten degraderen' Sport
Sport

'Pro League dreigt ermee om Antwerp verplicht te laten degraderen'

'Pro League dreigt ermee om Antwerp verplicht te laten degraderen'

Antwerp zei vorige maand 'nee' tegen het nieuwe voetbalcontract. Achter de schermen wordt er druk gewerkt om dit diplomatiek proberen op te lossen.

Intussen heeft de Pro League volgens Het Laatste Nieuws een stok achter de deur. Die bestaat uit de kleine lettertjes van het licentiedossier die Antwerp ingediend heeft.

Iedere club die haar licentie aanvraagt, moet zic hakkoord verklaren met de collectieve verkoop van de tv-rechten. Dat betekent dus ook dat Antwerp dat moet doen. Als de club niet wil buigen, zou de Pro League de licentie-aanvraag van de Great Old dus kunnen afwijzen. In dat geval wacht verplichte degradatie naar de amateurreeksen.

Clausule

De kans is echter wel zeer klein dat het zover komt. Clubs moeten hun licentiedossier immers indienen voordat er op de algemene vergadering gestemd werd voor het voetbalcontract. Ze moesten dus instemmen met een clausule waarvan ze op dat moment de inhoud niet van kenden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws