Tom Boonen voorspelt rampscenario voor Belgen op WK: "Nooit!" Sport
Sport

Tom Boonen voorspelt rampscenario voor Belgen op WK: "Nooit!"

Tom Boonen voorspelt rampscenario voor Belgen op WK: "Nooit!"

De Belgen komen met een ijzersterke selectie aan de start van het WK. België heeft in zijn selectie liefst drie kopmannen: Wout van Aert, Jasper Philipsen en Remco Evenepoel.

Tom Boonen toont zich echter zeer kritisch over deze selectie. "Ik vind dit ook een beloningsselectie. Er zijn geen knopen doorgehakt. Ik had nooit Jasper en Wout samen meegenomen naar een WK. Nooit", aldus Boonen in Wielerclub Wattage. "Ze verdienen het allebei hard. Daar gaat het niet om. Maar dat het tactisch moeilijk wordt? Absoluut."

"De taak van een selectieheer is om conflicten te elimineren voor de wedstrijd", vervolgt Boonen. "En neem het van mij aan: die conflicten zullen er zijn. Dat is niet gebeurd. Neem 2 renners met hetzelfde profiel om de finale te rijden en het kan niet anders dat er ergens iets zal zijn dat niet comfortabel is voor een van hen. Dat wil je niet."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws