Toon Aerts heeft duidelijke mening over keuze van Van der Poel en Van Aert voor de weg Sport
Sport

Toon Aerts heeft duidelijke mening over keuze van Van der Poel en Van Aert voor de weg

Toon Aerts heeft duidelijke mening over keuze van Van der Poel en Van Aert voor de weg

Geen Mathieu van der Poel en geen Wout van Aert aan de start van het veldritseizoen. Alle blikken zijn dan ook gericht op Toon Aerts.

"Ik snap dat Mathieu en Wout overstappen naar de weg. Die hebben in het veld alles gewonnen, maar ik heb nog veel dingen die ik wil bereiken", zegt Aerts in Het Laatste Nieuws.

Die doelen zijn duidelijk. "Per seizoen zijn er zes grote prijzen te winnen: drie klassementen en drie kampioenschappen. Het BK, het EK en de wereldbeker zijn al een keer gelukt. De komende jaren wil ik de andere drie leegtes opvullen: WK, Superprestige en DVV-trofee. Dat is mijn carrièredoel."

"Niet leuk"

"Ik ga nooit ritten winnen in de Tour zoals Wout, of klassiekers zoals Mathieu. Het eindklassement in de Ronde van België zou ik kunnen proberen, ja. Maar wegkoersen... sorry, ik vind dat gewoon niet zo plezant", geeft Aerts aan.

"Tijdrijden in wedstrijdverband is ook stilaan een afgesloten hoofdstuk: ik was het BK gestart met ambitie voor de top vijf, maar ik werd na twee van de drie ronden ingehaald en werd pas vijftiende. Als ik daar beter in wil worden, moet ik er zwaar in investeren, windtunneltests en zo, maar dat vind ik het niet waard."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws