Actrice Vanya Wellens woedend in 'Thuis'-studio's: "Tegen wil en dank" TV en Radio
TV en Radio

Actrice Vanya Wellens woedend in 'Thuis'-studio's: "Tegen wil en dank"

Actrice Vanya Wellens woedend in 'Thuis'-studio's: "Tegen wil en dank"

Besparingen: niemand kan eraan ontsnappen, ook bij ‘Thuis’ niet. In april raakte bekend dat de VRT de soap zou uitbesteden aan een extern productiehuis. Veel meer zou er niet veranderen, maar niets is minder waar. En dat stemt cast en crew allesbehalve tevreden.

Woede alom bij ‘Thuis’. Heel wat medewerkers dreigen een pak van hun loon te verliezen en zullen extralegale voordelen op hun buik kunnen schrijven. Zo komt de VRT haar belofte in de verste verte niet na. “Er is ons altijd gezegd dat we gelijke voorwaarden kregen bij een nieuw productiehuis. Om dan nu te horen dat we toch gaan moeten inboeten?”, vertelt Vanya Wellens, ofwel Femke, verontwaardigd in Het Laatste Nieuws.

“Het kan toch niet de bedoeling zijn dat wanneer wij — tegen wil en dank — verplicht moeten overgaan naar een andere werkgever, er nog op achteruit gaan ook? Zeker in tijden dat het leven voor iedereen duurder wordt”, bedenkt Vanya zich. Als mama van twee dochters, die ook nog maar net een huis heeft gebouwd, is ze dan ook erg ongerust over haar eigen toekomst.

De medewerkers besloten te protesteren bij de 'Thuis'-studio's in Leuven. Ze eisen dat ze hun voordelen die ze bij de VRT hadden gewoon mogen behouden. Bovendien weten cast en crew nog steeds niet bij welk productiehuis ze zullen terechtkomen. Als daar niet snel verandering in komt, dreigen ze de productie van ‘Thuis’ te verstoren.

Bron: VRT

Actrice Vanya Wellens woedend in 'Thuis'-studio's: "Tegen wil en dank"
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws