'Arcadia'-actrice Lynn Van Royen krijgt onverwacht somber nieuws te horen TV en Radio
TV en Radio

'Arcadia'-actrice Lynn Van Royen krijgt onverwacht somber nieuws te horen

'Arcadia'-actrice Lynn Van Royen krijgt onverwacht somber nieuws te horen

Gisteren konden we weer genieten van een nieuwe aflevering van ‘Arcadia’, de duurste fictiereeks ooit gemaakt op Eén. Met een budget van één miljoen euro per aflevering en een straffe cast, waaronder Lynn Van Royen, zagen ze het duidelijk groots. Helaas kreeg de VRT het deksel op de neus.

Hoog gemikt, helaas minder goed ontvangen. Sinds het begin van de reeks verloor ‘Arcadia’ al een derde van zijn kijkers. Vorige week stemden zo’n 386.000 live kijkers af op Eén, zo’n 253.000 minder dan bij aflevering één. Niet echt een hoogvlieger dus, maar hoe komt dat? Ligt het aan de onheilspellende sfeer? Of omdat het een coproductie is met onze noorderburen en we de Nederlandse acteurs niet kennen. Bovendien zijn de gezinnen ook niet erg herkenbaar.

Toch is de VRT vooral trots op hun reeks. “Het genre is iets nieuw in Vlaanderen. De reeks heeft een straffe cast en past perfect in onze mix van lokale fictie”, denkt VRT-woordvoerder Yasmine Van der Borght erover in Het Laatste Nieuws. “Mensen hebben de keuze om op verschillende manieren programma's te bekijken. Het lineaire kijkcijfer zegt dus niet alles, dat vertellen ons ook de cijfers van 'Arcadia' dat op VRT MAX bijna 1,3 miljoen starts had.”

Stevige concurrentie

Bovendien zit de concurrentie niet bepaald mee. Tegelijk met ‘Arcadia’ is ‘Boer zkt Vrouw’ te zien op VTM, maar vooral ‘De Mol’ op Play4. Die laatste trekt meer dan een miljoen kijkers naar het scherm. En fictiereeksen zijn daar de dupe van. “Kijkers willen alles op hun eigen tempo bekijken. Dat is anders bij 'De Mol', waar spoilers meespelen en je dus live moet kijken.”

Maar de cijfers schrikken de makers van ‘Arcadia’ in ieder geval niet af. Zo kondigde Lynn Van Royen onlangs aan dat er een tweede seizoen van de reeks komt. “Maar wat er met Luz (haar personage, red.) gebeurt, dat kan ik uiteraard niet verklappen”, aldus de actrice bij Radio2.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws