Björn Soenens kondigt plots afscheid aan: "Het is goed geweest"

240322bjornsoenensinstagram
Björn Soenens was de voorbije jaren de vaste correspondent in de Verenigde Staten voor de VRT. Daar komt echter verandering in, zo meldt hij in HUMO.
"Ik zal je een primeur geven: begin volgend jaar zeg ik Amerika vaarwel. 20 januari 2025, de dag waarop de volgende Amerikaanse president wordt ingezworen, wordt mijn laatste dag als correspondent in New York. Dan zal ik hier acht jaar gewoond en gewerkt hebben: even lang als de maximale ambtstermijn van een Amerikaanse president", zegt Björn.

Ook op eigen verzoek

Het was aanvankelijk niet de bedoeling om zo lang te blijven. "destijds ben ik hierheen gekomen voor één jaar. Dat vond ik al fantastisch. Eén jaar werd twee jaar, dan drie, daarna vier. Op den duur was het een no-brainer dat mijn termijn werd verlengd. Er gebeurde zoveel in de VS", aldus de journalist.
Het werd een gezamenlijke beslissing. "Het is ook een beetje op eigen verzoek", zegt Soenens. "I kheb een jongere partner (Emma Bruggeman, 37, red.), die hier niet mocht werken, en die dus acht jaar in functie van mijn werk en mijn agenda heeft geleefd. Ze heeft er het beste van gemaakt, maar dat heeft toewijding en geduld gevergd. Ook zij zegt nu: 'Het is goed geweest.'"