Danira Boukhriss Terkessidis bereikt opmerkelijke mijlpaal: "Ik heb even met mijn ogen geknipperd" TV en Radio
TV en Radio

Danira Boukhriss Terkessidis bereikt opmerkelijke mijlpaal: "Ik heb even met mijn ogen geknipperd"

Danira Boukhriss Terkessidis bereikt opmerkelijke mijlpaal: "Ik heb even met mijn ogen geknipperd"

Journaliste, presentatrice, ‘The Masked Singer’-zangeres, de ‘allerslimtse mens ter wereld’, noem maar op. Danira Boukhriss Terkessidis heeft al een mooi pad bewandeld in de media. En dat pad is intussen al tien jaar lang.

Danira Boukhriss Terkessidis viert dit jaar een bijzondere mijlpaal. Tien jaar lang al komt de VRT-presentatrice op het scherm. "Ik heb even met mijn ogen geknipperd, en we zijn tien jaar verder. Wow”, reageert ze vol ongeloof in Nina. “Ik ben vooral dankbaar dat ik al zoveel verschillende dingen heb mogen doen”, met de talkshow ‘Vandaag’ als “de beste leerschool”.

“Lieven Van Gils had me ervoor gewaarschuwd: 'Je hebt eigenlijk geen eigen leven meer'. Het is de topsport van de televisie”, herinnert Danira zich. “Je zendt vier dagen op zeven uit. Je bent voor acht uur 's morgens bezig en je ligt nooit voor middernacht in bed. Vaak kan je niet slapen, omdat je te opgenaaid bent van de adrenaline. Ik heb in die periode alle Temptation Islands en First Dates bekeken 's nachts, om mijn verstand op nul te krijgen”, lacht de presentatrice.

Plan B

“Maar even graag doe ik dus puur entertainment - zoals de MIA's presenteren - of human interest of reportagewerk. Net dat uiteenlopende vind ik leuk”, vervolgt ze. “Sommigen zeggen dat het een valkuil kan zijn, niet op één vlak gespecialiseerd te zijn. Ik vind die spreidstand leuk”, denkt Danira erover. Een plan B is er ook nooit geweest. Toch vraagt de presentatrice zich nu en dan af wat ze zou doen als ze geen tv zou maken. Of als haar carrière over nog eens tien jaar voorbij zou zijn.

“Geen idee. Héél misschien zou ik dan iets met mijn handen doen. Zoals al die restaurateurs in De repair shop: ik kan daar wel jaloers op zijn”, bedenkt Danira zich. “Als ik ambetant ben, doe ik graag een huishoudelijk taakje. Iets dat een zekere focus vraagt, maar niet te veel. Dat is een soort yoga for the mind. Maar dus: nee, er was nooit een plan B”, aldus de presentatrice. “Behalve dan met een rijke vent trouwen”, grapt ze ten slotte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws