De eerste dag liep het al volledig fout voor Erik Goossens op set van 'Thuis': "Grote onrust" TV en Radio
TV en Radio

De eerste dag liep het al volledig fout voor Erik Goossens op set van 'Thuis': "Grote onrust"

De eerste dag liep het al volledig fout voor Erik Goossens op set van 'Thuis': "Grote onrust"

Het is over and out voor Alexander Cosyns in ‘Thuis’. De meest gehate advocaat van het land werd koelbloedig vermoord door een nog onbekende dader. Hoewel acteur Erik Goossens graag wat langer was gebleven, vond hij zijn passage in de populaire VRT 1-soap "onwaarschijnlijk aangenaam". Al liep zijn eerste draaidag niet bepaald op wieltjes.

“Er liep de eerste dag wel wat mis”, onthult Erik Goossens nu in TV-Familie. De acteur deed namelijk net zijn intrede toen bekend raakte dat de VRT de productie van 'Thuis' zou uitbesteden aan een extern productiehuis en het werk werd neergelegd. “Ik voelde dat dit plan bij de vaste medewerkers voor onrust zorgde. Iedereen vroeg zich af of hij/zij wel mocht blijven en aan welke voorwaarden”, klinkt het.

Maar als gastacteur mengde Erik zich niet in het debat. Intussen wordt ‘Thuis’ gemaakt door Eyeworks en bleken de verandering gelukkig goed mee te vallen. Het toen nog nieuwe ‘Thuis’-gezicht liet zijn humeur er niet door verpesten. “Die eerste opnamedag was inderdaad heel bizar, maar nadien vond ik het alleen maar tof werken”, zegt hij met de hand op het hart. “Ik was weliswaar een buitenstaander, maar voelde me vrij meteen omarmd door die warme ploeg.”

Luxepositie

Met zijn eigen productiehuis maakte Erik zelf ook programma’s, maar bij ‘Thuis’ stond hij na lange tijd eindelijk nog eens vóór de camera. “Zo heb ik nog eens beseft wat voor een luxepositie een acteur heeft”, bedenkt hij zich. De cast hoeft niet na te denken over hun kledij, hun dialogen of waar ze zich moeten positioneren bijvoorbeeld. “Alles wordt voor acteurs geregeld. Het was zeer aangenaam om dat nog eens te ondervinden”, vindt Erik. “Zeker bij 'Thuis', want dat is een sterk geoliede machine.” Niets dan lovende woorden dus.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws