Dit enorme bedrag krijgen de artiesten die meedoen aan 'Liefde voor Muziek' TV en Radio
TV en Radio

Dit enorme bedrag krijgen de artiesten die meedoen aan 'Liefde voor Muziek'

Dit enorme bedrag krijgen de artiesten die meedoen aan 'Liefde voor Muziek'

Gisterenavond ging de jubileumeditie van 'Liefde voor Muziek' van start op VTM. Zo namen de artiesten de songs van Regi Penxten onder handen. Maar hoeveel krijgen de BV's voor hun deelname aan het muziekprogramma?

Hoe langer de opnames van een programma duren, hoe groter het bedrag dat BV's krijgen. Bij 'Liefde voor Muziek' wordt er een week gefilmd, waarbij er dagelijks opnames plaatsvinden. Volgens Het Laatste Nieuws zouden er twee afleveringen per dag worden ingeblikt. Vaak lopen de opnames dan ook uit tot na 1 uur 's nachts.

Margriet Hermans, die in 2022 meedeed aan 'Liefde voor Muziek', kreeg toen een brutobedrag van 10.000 euro. "Dat lijkt op het eerste gezicht veel, maar daaraan is een engagement van een hele week gekoppeld plus weken tot maanden voorbereiding in de studio", vertelt de zangeres in Het Laatste Nieuws.

Onbetaalbaar

"Als ik dat bedrag vergelijk met wat ik verdien aan optredens, is dat geen overdreven vergoeding", legt ze uit. "Maar de publiciteit die voortvloeit uit 'Liefde voor Muziek' is onbetaalbaar. Voor mij betekende dat ook het winnen van de Radio 2 Zomerhit met 'Lekker blijven hangen' datzelfde jaar", aldus Margriet.

Populair

Laatste nieuws