Dochter van Marleen Merckx duikt op in 'Familie' én verklapt hoelang ze blijft TV en Radio
TV en Radio

Dochter van Marleen Merckx duikt op in 'Familie' én verklapt hoelang ze blijft

Dochter van Marleen Merckx duikt op in 'Familie' én verklapt hoelang ze blijft

Haar mama speelt in ‘Thuis’, zij bij de concurrentie. Britt Das (25), de dochter van Marleen Merckx, deed zojuist haar intrede in ‘Familie’. Haar personage Jill kwam gisterenavond het studentenhuis van Jelle, Louise en co binnengewandeld. Maar hoelang zal ze in de populaire VTM-soap te zien zijn?

Haar mama is al bijna 30 jaar bekend als Simonneke uit ‘Thuis’, maar haar rol in ‘Familie’ heeft Britt volledig aan zichzelf te danken. “De makers van ‘Familie’ kenden me van mijn gastrol in ‘Lisa’ en contacteerden me voor een screentest”, vertelt de jonge actrice in Het Laatste Nieuws. “Wel tof, want dat wil toch zeggen dat ze vertrouwen hebben in je talent om de rol te spelen.”

Maar Marleen Merckx trok haar dochter wel over de streep. “Mijn moeder zei: ‘Mooie kans, niet twijfelen, dit moet je doen!’”, vertelt Britt. “Niet dat ik veel extra motivatie nodig had, maar zij gaf me toch het ultieme duwtje in de rug.” En zo staat de actrice al drie maanden op de set van ‘Familie’. Al zal ze wellicht nog niet al te vaak opduiken in de reeks. Britt is volop bezig met haar afstudeerproject aan de toneelschool.

Bijna afgestudeerd

“De tv-opnamen en de theaterpremière vielen samen en dat zorgde dus sowieso voor stress”, geeft ze toe. Maar na deze week is haar voorstelling definitief achter de rug en kan ze zich volop op ‘Familie’ focussen. “In juni hoop ik af te studeren en duik ik de sector en het leven in. Ik ben benieuwd wat het wordt”, bedenkt de actrice zich. Wil dit zeggen dat ze ook nog lange tijd met ‘Familie’ doorgaat? “Als mijn carrière zo verdergaat, dan is dat prima voor mij, want dit is alleen maar leuk”, besluit ze.

Britt als Jill in 'Familie', Bron: VTM
Britt als Jill in 'Familie', Bron: VTM

Populair

Laatste nieuws