Drama achter de schermen bij 'Familie': "Acteur opgepakt en beschuldigd van ernstige feiten"

230831familiebegrafenisvtm
Er raken alsmaar meer details bekend over het onderzoek naar radiopresentator Sven Pichal. Zo raakte op woensdag bekend dat er nog een bekende Vlaming momenteel in de cel zit voor het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik. En die acteur is geen onbekende voor de 'Familie'-fans.
Vorige week werd Sven Pichal gearresteerd in een onderzoek naar het bezit en verspreiden van beelden van kindermisbruik. Inmiddels raakte ook bekend dat er nog vier verdachten zijn opgepakt, waarvan er twee nog steeds in de cel zitten. Eén daarvan is de Antwerpse acteur Reuben D.B. Hij is niet zo'n grote naam als Sven Pichal, maar ook geen onbekende in de showbizzwereld.
Zo volgde Reuben de opleiding Musical aan het Koninklijke Conservatorium in Brussel, waar hij onder meer les kreeg 'Thuis'-actrice Leah Thys. Daarna was hij in verschillende musicals te zien zoals 'Grease', 'Belle en het Beest' en 'Zo mooi, zo blond'. In het verleden organiseerde hij ook musicalopleidingen voor jongeren. Maar Reuben verscheen ook al meermaals op televisie. 

Gastrol in 'Familie'

Zo vertolkte hij gastrollen in series als 'Spring' en 'Zone Stad'. Maar ook in 'Familie' dook Reuben tweemaal op, in 2008 en in 2015. Het was ook door de Antwerpse acteur dat de bal aan het rollen ging. Enkele getuigen zagen hoe hij harde beelden van kindermisbruik toonde aan zijn gezelschap in een Antwerps café. Daarop werd de acteur meteen gearresteerd. Daarna werd ontdekt dat ook Sven Pichal in het chatgroepje zat waarin beelden van kindermisbruik gedeeld werden.