Eerste 'Blind Getrouwd'-huwelijk zorgt al meteen voor tranen: kandidate krijgt het hard te verduren

230901jolienbrechtblindgetrouwdvtm
Het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ gaat pas maandag van start, maar het eerste koppeltje raakte nu al in primeur bekend. De 32-jarige Jolien stapt straks in het huwelijksbootje met de 32-jarige Brecht. Zij krijgen alvast de award voor het meest emotionele huwelijk.
Maandag is het zover, dan geeft het eerste koppel elkaar hun jawoord in het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’. Jolien De Neve, stewardess en ex-miss, en Brecht Heldenbergh, turnleraar en vrijwillig brandweerman, vormen het perfecte plaatje. Maar voor Jolien was de bruiloft meteen een bijzonder moeilijke moment, want Brechts aanstaande draagt al een serieus rugzakje met zich mee.
“Ik was bloednerveus. Toen ik de trouwzaal tegemoet wandelde, ging er van alles door mijn hoofd”, vertelt de kandidate in Het Laatste Nieuws. Op zo’n dag had ze de steun van haar papa goed kunnen gebruiken. Traditioneel gezien zou hij haar uit handen geven, maar Jolien verloor haar vader toen ze 8 was aan de gevolgen van een hersentumor. “Mijn beste vriend wachtte me daarom op met het bruidsboeket, een heel emotioneel moment”, klinkt het bij de Gentse.

Moeder

Aan het bruidsboeket ging wel een hangertje met een foto van haar papa. Zo was hij er toch een beetje bij. Voor Jolien was haar 90-jarige mémé, de moeder van haar papa, de belangrijkste aanwezige op de trouw. Met haar mama heeft ze namelijk geen contact meer sinds zij op korte tijd haar ouders, haar zus en dus ook haar echtgenoot verloor. Hopelijk vindt Jolien in Brecht dus de stabiliteit waar ze naar op zoek is.