Einde van Samson in zicht? Marie Verhulst hakt duidelijke knoop door na ontslag van Koen Crucke TV en Radio
TV en Radio

Einde van Samson in zicht? Marie Verhulst hakt duidelijke knoop door na ontslag van Koen Crucke

Einde van Samson in zicht? Marie Verhulst hakt duidelijke knoop door na ontslag van Koen Crucke

Er zijn de laatste jaren serieuze veranderingen op til in het leven van Samson. Niet alleen kreeg hij met Marie Verhulst een nieuw baasje, nu moet hij ook afscheid nemen van goede vrienden Alberto (Koen Crucke) en Van Leemhuyzen (Walter Baele). Zij moesten plaats ruimen voor jongere personages. Gert Verhulsts dochter heeft dan ook een duidelijke mening klaar over de toekomst van de reeks.

Volgend jaar maakt het baasje van Samson een uitstapje naar de K3-musical 'De 3 biggetjes’ als konijn Pluisje, dat raakte voor het weekend bekend. “Ik heb altijd gehoopt dat ze die musical zouden hernemen. Nu is mijn bucketlist afgewerkt”, zegt Marie Verhulst in Dag Allemaal. Maar ze blijft in eerste instantie trouw aan Samson, ongetwijfeld de job van haar leven. Het liefst wil Marie er langer mee doorgaan dan haar vader Gert, en dat heeft zware gevolgen voor de rest.

Zo werden Alberto en Van Leemhuyzen uit de kinderserie geschrapt om plaats te maken voor twee andere, maar vooral jongere personages. “Tja, Michiel (De Meyer, die brandweerman Bill speelt, red.) is meer mijn leeftijd. En ik wil hier graag nog dertig jaar mee doorgaan, hé. Dan moet je wel keuzes maken”, haalt Marie haar schouders op. “Je wilt niet stoppen op een moment dat mensen zeggen: 'Oef, dat hadden ze vijf jaar geleden al moeten doen.’”

Grootse plannen

Maar het afscheid hoeft volgens Gert Verhulsts dochter niet definitief te zijn. “Ik wil gerust een show maken met iedereen die ooit met ‘Samson & Gert’ te maken had, ook Octaaf en Frieda Kroket en zo, maar op den duur sta je met twintig man op het podium en da's niet de bedoeling”, denkt Marie erover. Zelf wil ze het liefst nog een film met Samson verwezenlijken om haar bucketlist écht af te werken. “Maar daar mogen ze nog even mee wachten”, lacht ze. Het einde is dus nog niet meteen in zicht.

Populair

Laatste nieuws