Enorm pijnlijk: daarom was het personage van Xavier Waterslaeghers niet te zien in 'James De Musical' TV en Radio
TV en Radio

Enorm pijnlijk: daarom was het personage van Xavier Waterslaeghers niet te zien in 'James De Musical'

Enorm pijnlijk: daarom was het personage van Xavier Waterslaeghers niet te zien in 'James De Musical'

Op donderdag 1 februari was de cast van 'F.C. De Kampioenen' te gast in 'James De Musical'. Dat werd opnieuw een zeer aangrijpende aflevering waarin ook een groot eerbetoon werd gebracht aan Johny Voners, die jarenlang Xavier Waterslaeghers speelde. Toch kwam zijn personage niet aan bod in de aflevering. James Cooke legt nu ook uit waarom.

Het was geen simpele opdracht om alle castleden van 'F.C. De Kampioenen' samen te krijgen voor 'James De Musical', maar dankzij An Swartenbroekx lukte het toch om hun agenda's op elkaar af te stemmen. Helaas gebeurde dat zonder hun collega Johny Voners, die in 2020 overleed aan de gevolgen van kanker.

De aflevering werd dan ook een groot eerbetoon aan de overleden acteur. Toch koos James Cooke ervoor om Xavier Waterslaeghers niet als personage te laten opduiken in de musicalscènes. "Dat was een heel bewuste keuze", vertelt James Cooke daarover bij HLN Showbits.

Nabestaanden

"'F.C. De Kampioenen' draait vooral rond comedy en dan is het heel moeilijk om iemand anders een pruik te laten aantrekken van iemand die er niet meer is", aldus James. Maar ook voor zijn nabestaanden was het te pijnlijk. "Ik heb dat ook met hen besproken, dat het misschien moeilijk zou zijn om daarnaar te kijken. Maar zelf zonder een personage was Johny wel heel de avond 'aanwezig'", besluit James.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws