Exit Tom? Wim Stevens hakt drastische knoop door over toekomst bij 'Thuis' TV en Radio
TV en Radio

Exit Tom? Wim Stevens hakt drastische knoop door over toekomst bij 'Thuis'

Exit Tom? Wim Stevens hakt drastische knoop door over toekomst bij 'Thuis'

Wim Stevens staat al sinds 2009 dagelijks op de set van ‘Thuis’ als Tom De Decker. Intussen is zijn personage al serieus veranderd. Maar blijft de acteur zich na 14 jaar nog amuseren? Of denkt hij er stilaan aan om er de brui aan te geven? In de podcast ‘De Thuisploeg’ vertelt hij openhartig over zijn toekomst bij de soap.

In de beginjaren was Tom De Decker een vrouwenverslinder en bedrieger eerste klas. Zo heeft hij onder anderen Bianca bedrogen met Peggy en Judith met Karin. “Ik vind dat heerlijk om te spelen”, reageert Wim Stevens dolenthousiast. “Dat soort diepgaande catharsissen zitten er de laatste jaren niet meer bij. Maar dat is uiteindelijk ook eigen aan het soapgenre. Ik kan niet altijd de hoofdlijn hebben in de reeks”, beseft de acteur maar al te goed.

“Van de oorspronkelijke Tom, de scheefpoepende flierefluiter blijff niet veel meer over. Ik mis dat eerlijk gezegd wel”, geeft Wim eerlijk toe. Intussen is zijn personage al serieus wat afgevlakt. “Tom is een beetje een watje geworden. Hij is de laatste jaren een beetje het lijdend voorwerp, de bezadigde huisvader. Hij wordt alleen maar gedomineerd door vrouwen”, lacht de ‘Thuis’-acteur. Maar hij ziet er de humor van in. “Ik snap het natuurlijk wel. Het kan niet altijd kommer en kwel zijn.”

“Ik zeg dus niet dat het nu niet meer heerlijk is om Tom te spelen”, benadrukt Wim. Het liefst wil hij nog zo lang mogelijk meedraaien in de reeks. “Ja, dat klopt. Televisie maken en zeker een dagelijkse fictiereeks zoals ‘Thuis’, dat is top”, besluit de soapacteur. Bovendien staat hij er nog steeds van versteld hoe hard de soap leeft onder de mensen. En wie weet hebben de makers binnenkort nog eens een grote verhaallijn voor hem in petto. “Wat we moeten spelen, is soms te zot voor woorden en van de pot gerukt. Maar laat ons eerlijk zijn, voor een acteur is het geweldig om te doen”, aldus Wim.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws