Frank Deboosere heeft duidelijke boodschap voor opvolgster Jacotte Brokken

230505frankdebooserejacottebrokkenvrt
Een goede maand geleden kwam er een einde aan een tijdperk. Eind maart voorspelde Frank Deboosere voor de laatste keer het weer op Eén. Weervouw Jacotte Brokken stond meteen klaar om zijn grote schoenen te vullen. Nu heeft Frank een niet mis te verstane boodschap voor zijn opvolgster.
Op 3 april ging Jacotte Brokken (30) aan de slag als weervrouw op Eén. Zo nam ze de fakkel over van de iconische Frank Deboosere (64), die na 36 jaar - vroeger dan gepland - met pensioen ging. Zijn taak overnemen, is allesbehalve vanzelfsprekend. Ze wil dan ook benadrukken dat ze er niet is om de weerman te vervángen. “Dat kan niet, dat gaat niet”, bedenkt ze zich in Het Laatste Nieuws.
“Frank is weg en ik ben de volgende in het rijtje. Dat is het. Als ik er anders over zou nadenken, zou ik er alleen maar stress van krijgen”, denkt Jacotte erover. Haar voorganger heeft haar wel één duidelijke raad gegeven. “Frank heeft me voor z'n vertrek wel raad gegeven: hij zei dat ik enthousiast moest blijven, geen online commentaren over mezelf mocht opzoeken en dat ik een olifantenvel moest kweken”, vertelt de weervrouw.

Work in progress

En dat was nodig. De weervrouw is door de meeste kijkers met open armen ontvangen, maar ze blijft lang niet door iedereen gespaard. “Dat heb ik gemerkt: het weer ligt ontzettend gevoelig bij mensen”, stelt Jacotte vast. “Misschien komt er een punt dat ik daar minder mee bezig ben, maar dat dik velleke is nog a work in progress. In het begin kreeg ik privéberichten die, euh, direct waren.”