Het scheelde geen haar of An Vanderstighelen was nooit Sam geworden in 'Thuis': "Had eigenlijk auditie gedaan voor deze rol" TV en Radio
TV en Radio

Het scheelde geen haar of An Vanderstighelen was nooit Sam geworden in 'Thuis': "Had eigenlijk auditie gedaan voor deze rol"

Het scheelde geen haar of An Vanderstighelen was nooit Sam geworden in 'Thuis': "Had eigenlijk auditie gedaan voor deze rol"

Al tien jaar kruipt An Vanderstighelen in de huid van Sam De Witte in ‘Thuis’. Maar het scheelde geen haar of we hadden haar in een andere, verrassende rol gezien.

Kan je het je voorstellen: Sam als huisdokter of spoedarts? Wij ook niet. En toch was het bijna het geval. An Vanderstighelen had namelijk aanvankelijk auditie gedaan voor de rol van Judith, gespeeld door Katrien De Ruysscher. “Ik was op vakantie in Spanje en moest - allemaal op dezelfde dag - heen en terug vliegen voor mijn auditie. Die kon op geen enkele andere dag plaatsvinden”, herinnert de actrice zich in de podcast ‘De Thuisploeg’.

Maar An wilde koste wat het kost op die auditie raken. Helaas was de rol van Judith uiteindelijk niet voor haar weggelegd. Maar in 2013, een jaar of twee later, kreeg de actrice opnieuw telefoon van de makers. “Met de vraag of ik Sam wilde komen spelen. Ik moest zelfs geen auditie meer doen”, vertelt ze nog steeds vol ongeloof. “Dat kwam totaal onverwacht. Normaal doe je altijd auditie voor alles, maar dat was ineens een meevaller.”

“Ik heb op voorhand wel gevraagd wat voor iemand Sam was, om na te denken of ik haar wel wilde spelen”, vertelt An ten slotte. En voor je het weet, zijn we tien jaar verder. Een bijzondere mijlpaal dus voor de soapactrice, die nog steeds met evenveel plezier op de set staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws