Jacotte Brokken hakt knoop door na maand als weervrouw: "Doe het niet meer" TV en Radio
TV en Radio

Jacotte Brokken hakt knoop door na maand als weervrouw: "Doe het niet meer"

Jacotte Brokken hakt knoop door na maand als weervrouw: "Doe het niet meer"

Sinds 3 april ziet het weerbericht op Eén er nog een pak vrolijker en kleurrijker uit. Vorige maand maakte de 30-jarige Jacotte Brokken haar opwachting als gloednieuwe weervrouw. De impact die de voorbije weken op haar hadden, hebben haar enorm verrast. Daarom neemt ze een duidelijk besluit voor haar toekomst daar.

Na 36 jaar trouwe dienst nam Frank Deboosere eind maart afscheid van het weer. Voor Jacotte Brokken zijn het grote schoenen om te vullen, maar de weervrouw is er niet om Frank te vervangen. “Dat kan niet, dat gaat niet”, bedenkt ze zich in Het Laatste Nieuws. “Maar Frank heeft me voor z'n vertrek wel raad gegeven: hij zei dat ik enthousiast moest blijven, geen online commentaren over mezelf mocht opzoeken en dat ik een olifantenvel moest kweken.”

En dat was helaas nodig, want Franks opvolgster is niet door iedereen even warm verwelkomd. “In het begin kreeg ik privéberichten die, euh, direct waren”, vertelt Jacotte. “Ik had op voorhand een lijstje gemaakt van dingen waaraan mensen zich konden ergeren. Het feit dat ik een vrouw ben. Maar ook: dat ik plussize ben. Tijdens het selectieproces ben ik daar nooit over aangesproken, maar ik maakte me wel zorgen over de publieke opinie”, klinkt het.

Ligt gevoelig

“Ik hoop dat ze weten dat een maatje meer niet wil zeggen dat ik geen idee heb van wat ik vertel. Mijn doel is juist om wetenschapsterminologie te vertalen naar een breed publiek”, denkt de weervrouw erover. Maar waar ze geen rekening mee had gehouden: “Dat mensen zich soms aan de gekste dingen ergeren.” Zo waren sommige kijkers misnoegd dat Jacotte haar eerste weerbericht in jeansbroek presenteerde.

Maar dat laat de kersverse weervouw niet langer aan haar hart komen. “Ik snap dat sommigen mij liever in een driedelig maatpak zien, maar dat ga ik niet doen”, aldus Jacotte. “Het weer ligt ontzettend gevoelig bij mensen. Misschien komt er een punt dat ik daar minder mee bezig ben, maar dat dik velleke is nog a work in progress.”

Populair

Laatste nieuws