Jan Van den Bosch (Zjef) neemt belangrijk besluit dat wel eens gevolgen kan hebben voor rol in 'Familie' TV en Radio
TV en Radio

Jan Van den Bosch (Zjef) neemt belangrijk besluit dat wel eens gevolgen kan hebben voor rol in 'Familie'

Jan Van den Bosch (Zjef) neemt belangrijk besluit dat wel eens gevolgen kan hebben voor rol in 'Familie'

Sinds kort mag Jan Van den Bosch zich naast acteur ook schrijver noemen. Zijn debuutroman ‘Goede vaders wijzen niet’ ligt intussen al een maand in de rekken. En de kans is groot dat het daar niet bij zal blijven. Moeten de fans van ‘Familie’ vrezen voor zijn exit?

‘Goede vaders wijzen niet’ gaat over de moeilijke band tussen de 9-jarige Rik en zijn geesteszieke vader, die het plotse verlies van zijn vrouw nooit heeft kunnen verwerken. “Het boek ligt nu één maand in de winkel, en de reacties en recensies zijn heel positief”, zegt Jan Van den Bosch, beter bekend als Zjef uit 'Familie', in Het Laatste Nieuws. “Dat is een hele opluchting, want het is altijd enorm spannend om iets dat volledig uit je eigen hoofd komt op het publiek los te laten.”

Hoewel hij het als acteur gewoon is om zo in de schijnwerpers te staan, voelt deze roman voor hem “veel persoonlijker dan eender welk personage dat ik speel”. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij deze weg verder wil bewandelen. “Ik heb altijd geschreven - theaterstukken en meer - maar vond mezelf lang te jong voor een eigen roman. ‘Goede vaders wijzen niet’ is echter exact geworden wat ik wou, en dat smaakt natuurlijk naar meer”, vertelt Jan.

Toekomst bij 'Familie'?

Meer nog, de acteur is al voorzichtig aan zijn tweede boek begonnen. “Dat ook weer een psychologische roman zal worden”, licht hij al een tipje van de sluier op. Toch hoeven de fans van ‘Familie’ niet meteen te panikeren. “Ik blijf acteren”, besluit Jan. “Ik ga gewoon proberen om regelmatig tijd te maken om anderhalf uur per dag te schrijven, zodat ik de opvolger van ‘Goede vaders wijzen niet’ over een tweetal jaar kan voorstellen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws