Jef De Smedt zegt 'Familie'-makers waar het op staat: "Heb het ronduit geweigerd, dat zie ik niet zitten" TV en Radio
TV en Radio

Jef De Smedt zegt 'Familie'-makers waar het op staat: "Heb het ronduit geweigerd, dat zie ik niet zitten"

Jef De Smedt zegt 'Familie'-makers waar het op staat: "Heb het ronduit geweigerd, dat zie ik niet zitten"

Al sinds het prille begin van ‘Familie’, al meer dan 32 jaar dus, kruipt Jef De Smedt in de huid van Jan Van den Bossche. In al die jaren heeft de acteur al pittige verhalen mogen spelen, maar één iets heeft hij van het begin resoluut geweigerd.

Ooit, in een ver verleden, heeft Jef De Smedt de Mont Blanc beklommen met Marleen Merckx en Peter Van Asbroeck, bij wijze van verbroedering tussen ‘Thuis’ en ‘Familie’. Maar pittig detail: Jef heeft enorm veel last van hoogtevrees. “We waren vastgegespt aan rotsen. Ik durfde niet, maar omdat ik de klim georganiseerd had, kon ik niet anders dan het doen”, vertelt de acteur nu in TV-Familie. “Terwijl mijn hart zo hard in mijn keel bonsde dat ik dacht dat het zou stoppen.”

Eén ding is zeker: dat wilde hij nooit meer! En dat zullen de makers van ‘Familie’ geweten hebben. “Toen Jan in 'Familie' ooit een bungeesprong moest doen, heb ik dat ronduit geweigerd. Dat zag ik écht niet zitten”, onthult de acteur. “Hoogtevrees is echt vervelend. Zelfs op een ladder mijn dakgoot uitkuisen lukt me niet.”

Scheve schaats

“Ik zal ook nooit een appartement aan zee boeken op de vierde verdieping of zo. Want dat geeft kortsluiting in mijn hoofd”, legt het ‘Familie’-gezicht verder uit. “Ik heb er onlangs nog met mijn moeder mee gelachen, dat zij waarschijnlijk een scheve schaats heeft gereden. Want mijn vader was schaliedekker, hij klom op de daken van kerken en kloosters”, lacht Jef.

Populair

Laatste nieuws