Kaat doet verrassende bekentenis over foltering in 'Kamp Waes' TV en Radio
TV en Radio

Kaat doet verrassende bekentenis over foltering in 'Kamp Waes'

Kaat doet verrassende bekentenis over foltering in 'Kamp Waes'

De laatste aflevering van 'Kamp Waes' zit erop. Het waren dit seizoen enorm straffe kandidaten, waardoor de proeven nog zwaarder gemaakt konden worden dan die van het eerste seizoen.

Uiteraard hadden alle kandidaten het super gedaan, maar twee die eruit sprongen waren broer en zus Dries en Kaat Borstlap. Opvallend dat ze beiden het einde gehaald hebben, ze zijn letterlijk uit hetzelfde hout gesneden. Fly grapte al eens dat hun ouders een aanbieding zouden krijgen van het leger om 'soldaten te kweken'.

Dries en Kaat werden in de laatste aflevering gevangen genomen en gefolterd. De andere leden van het team moesten hen bevrijden. 24 uur gingen voorbij, waarbij het voor Kaat en Dries niet makkelijk gemaakt werd.

Half bij bewustzijn

Toch zouden ze de marteling niet hebben willen missen, zeggen ze nu achteraf. Maar toch weet Kaat er niet heel veel meer van. "Gewoon omdat ik me het meeste niet meer herinner”, zegt ze ook bij HLN.

“Ik ben zo diep moeten gaan dat ik de helft ben vergeten, ik was eigenlijk maar half bij bewustzijn. In totaal hebben we daar 14 uur gevangen gezeten, ik kan je wel vertellen dat de beelden heel realistisch zijn, wat je op tv ziet, is ook hoe het er in werkelijkheid aan toe is gegaan."

"Al die tijd heb ik alleen maar gebibberd van de kou. Eén keer heb ik gedacht aan opgeven, dat was het moment dat Dries tijdens zo’n harde ondervraging voor mij werd gezet en ze hem heel hard aanpakten. Ik zag toen bij hem voor het eerst een blik van ‘Neen, dat wil ik niet meer’ waarna ik ook even dacht aan stoppen, maar ook dat ging voorbij."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws