Kim Van Oncen en Peter Van de Veire nemen drastisch besluit over ochtendshow: "Doen het niet meer" TV en Radio
TV en Radio

Kim Van Oncen en Peter Van de Veire nemen drastisch besluit over ochtendshow: "Doen het niet meer"

Kim Van Oncen en Peter Van de Veire nemen drastisch besluit over ochtendshow: "Doen het niet meer"

Sinds eind januari staan Kim Van Oncen en Peter Van de Veire aan het roer van ’Goeiemorgen Morgen!’ op Radio2. De een is grote fan, de ander al wat minder. Maar het presentatieduo heeft nu een drastisch besluit genomen over hun ochtendshow.

“Die eerste weken verliepen met vallen en opstaan”, klinkt het bij Kim Van Oncen in Het Laatste Nieuws. Maar gelukkig gaat het nu, nu de luisteraars de tijd hebben gehad om aan het nieuwe presentatieduo te wennen, een pak beter. “Nu de luisteraars ons beter kennen en wij hen, heb ik het gevoel dat we aanvaard zijn”, aldus de presentatrice. “Bij Radio 2 staan de luisteraars heel dicht bij de zender en ik hoor vooral positieve reacties. Mensen die zeggen dat ze gelukkig worden van ons programma”, pikt Peter in.

Eén van hun troeven is dan ook dat Kim en Peter heel openhartig zijn over hun persoonlijke leven. Een bewuste keuze, zo blijkt. “In het begin van mijn radiocarrière verstopten radiomakers zich letterlijk en figuurlijk. Je stem werd soms zelfs vervormd tot een typetje. En je mocht vooral niet kwetsbaar zijn”, legt Peter uit. Maar anno 2023 zijn die tijden wel veranderd. “Als je als radio-dj iets over jezelf deelt, kan je publiek zich daarin herkennen”, weet hij.

Fake

Ook Kim praat altijd heel openlijk over haar privéleven, en dan vooral over het verlies van haar dochtertje, Pippa. Daar getuigde ze onlangs nog over in de ochtendshow. “Toen de organisatie Boven de Wolken aan bod kwam, leek het me relevant om over het verlies van mijn eigen sterrenkindje te praten. Zo wordt de boodschap nog krachtiger”, denkt de radiostem erover. “Staan draaien en doen alsof er niets is terwijl ik vanbinnen verdriet voel bij het onderwerp, sorry, maar dat is pas fake.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws