Klachten van oud-deelnemers blijven binnenstromen over 'Temptation Island': "Zelfmoordpoging ondernomen"

230904aylinefraintemptationislandrtl
Afgelopen weekend hebben oud-deelnemers Aylin en Efrain een boekje opengedaan over hun deelname aan 'Temptation Island'. Het koppel heeft daar naar eigen zeggen ernstige psychische klachten aan overgehouden. Inmiddels blijven de klachten van oud-deelnemers binnenstromen.
'Temptation Island' ligt zwaar onder vuur. Aylin en Efrain, die twee jaar geleden meededen aan het programma, vertelden afgelopen weekend in het Algemeen Dagblad dat ze psychische klachten hebben overgehouden aan hun deelname. Aylin zou zelfs tot tweemaal toe een zelfmoordpoging ondernomen hebben na de opnames. 
Inmiddels zijn er nog drie oud-deelnemers die zich gemeld hebben met psychische klachten. Dat bevestigt advocaat Sébas Diekstra aan het Nederlandse persbureau ANP. "Er blijkt op een vergelijkbare manier met hen te zijn omgegaan en druk op hen te zijn gezet", aldus Diekstra. 

Geen reactie

De oud-deelnemers die zich gemeld hebben bij Diekstra, zouden in verschillende seizoenen te zien geweest zijn. Volgens Diekstra zullen er dan ook nog oud-kandidaten volgen. Ook deelnemers van vergelijkbare tv-programma's zouden zich al bij Diekstra gemeld hebben. Bij zender RTL en productiehuis SimpelZodiak waren ze volgens Het Laatste Nieuws voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.
Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.