Koen Wauters over spanningen in 'Special Forces'-groep: "Dat zorgde voor wrevel" TV en Radio
TV en Radio

Koen Wauters over spanningen in 'Special Forces'-groep: "Dat zorgde voor wrevel"

Koen Wauters over spanningen in 'Special Forces'-groep: "Dat zorgde voor wrevel"

Koen Wauters gaat de uitdaging van zijn leven aan. De zanger is één van de elf kandidaten die zich aan de zwaarste training ter wereld waagt voor het VTM-programma ‘Special Forces: Wie Durft Wint’. Makkelijk was het absoluut niet altijd. Zeker niet met elf uiteenlopende karakters.

Koen Wauters waagde zich als ancien van de groep aan de training van de special forces. Een loodzware odpracht. “Maar ik hou ervan om eens door een muur te gaan en grenzen te verleggen. Dat doet een mens goed, uit je comfortzone stappen en wat kletsen in je gezicht krijgen. Letterlijk soms”, vertelt de zanger in Story. Maar gelukkig stond hij er niet alleen voor.

In Marokko werden hechte vriendschapsbanden gesmeed. Aan Laura Tesoro, Francesco Planckaert, Ann Wauters en co had de zanger enorm veel steun. “Eigenlijk aan iedereen”, besluit Koen. “Het was zo spectaculair om te zien hoe je als groep, met uiteenlopende karakters en achtergronden, binnen de kortste keren zo hard aan elkaar hangt. We motiveerden elkaar, beleefden samen plezier, vingen elkaar op…”, vertelt hij.

Spanningen in de groep

En dat is van groot belang. “Want je moet echt een team vormen waarbij iedereen op elkaar kan rekenen”, beseft Koen. “Als één iemand in de groep niet zijn best doet, wordt de hele groep gestraft. Dat kon soms wel voor wat wrijving zorgen”, aldus de zager. “Bovendien mag je ook niet vergeten dat je weinig en onregelmatig slaapt, soms honger moet lijden en fysiek uitgeput bent. Dat doet wat met een mens.”

Populair

Laatste nieuws