Kürt Rogiers tikt makers van 'Familie' op de vingers: "Dat betreur ik echt"

220820KURTROGIERSLARSVTM
Kürt Rogiers staat al sinds 2016 als Lars De Wulf op de set van ‘Familie’. Met dit personage mag hij zich - net zoals in ‘Costa!’ en ‘Wittekerke’ - nog steeds de casanova van de Vlaamse televisie noemen. Hoewel we hem nog niet snel uit ‘Familie’ zullen zien vertrekken, is er toch één iets wat hij duidelijk mist.
“Lars is echt een seksuele speelvogel. Schrijvers en producers zien dat altijd graag in mij en dat is spannend om te spelen” denkt Kürt Rogiers erover in HLN Showbits. Alleen komt dat de laatste tijd niet echt meer tot zijn recht. Waar pikante scènes vroeger veel explicieter in beeld gebracht werd, is de erotiek in Vlaamse soaps nu ver te bespeuren. En dat betreurt de acteur toch wel.
De laatste stomende vrijpartij tussen Lars en Véronique (Sandrine André) dateert bijvoorbeeld al van enkele jaren terug. “Helemaal in het begin lagen Sandrine en ik nog in ons blootje op elkaar”, vertelt Kürt. Nu is dat niet meer mogelijk. “Dat ligt volgens mij aan twee dingen. Ik denk ten eerste dat de maatschappij preutser geworden is en mensen daar eigenlijk niet meer zo graag naar kijken”, denkt de acteur erover.
“En ook door alles wat er de laatste tijd zowel in Hollywood als in Vlaanderen is gebeurd. Daardoor is iedereen ook veel voorzichtiger geworden en durven acteurs gewoon minder”, vindt hij. “Ik was het gewend om bloot rond te lopen op de toneelschool. Maar gelukkig heeft de jonge generatie nu intimiteitscoaches bijvoorbeeld, dat hadden wij vroeger niet”, aldus Kürt. Wie weet hebben de makers van ‘Familie’ hier wel oren naar.