Lelijk boekje opengedaan over 'F.C. De Kampioenen'-acteur: "Werkte serieus tegen achter de schermen"

230525fcdekampioenenphotonews
Vier seizoenen lang kroop Walter Michiels in de huid van Pico Coppens in ‘F.C. De Kampioenen’, maar na zijn ontslag is de acteur onder andere door zijn alcoholverslaving volledig ontspoord. Het hof van beroep eist nu zelfs een opname in de psychiatrie. Volgens zijn voormalige collega’s wordt het in ieder geval hoog tijd.
Volgens Carry Goossens (Oscar) kon het niet anders dan van kwaad naar erger gaan met Walter Michiels. “De dingen die ik over hem in de pers las, verbaasden me niet”, geeft de acteur toe in Het Laatste Nieuws. “Iedereen wist dat er vroeg of laat dingen zouden kunnen gebeuren.” Want ook op de set van ‘F.C. De Kampioenen’ liep het namelijk meermaals volledig mis. Zo werd de Walter na vier jaar ontslagen omdat hij steeds tegenwerkte tijdens de opnames, vooral door zijn dronkenschap.
“Tijdens de lunch at Walter niet samen met de ploeg, maar trok hij naar een brasserie om trappisten te drinken. Het was echt een verslaving”, weet Marijn Devalck (meneer Boma) nu te vertellen. “’s Ochtends was hij zeer introvert, 's middags heel extravert. Walter heeft een goede inborst, maar had helaas problemen met zichzelf.” De situatie escaleerde volgens Marijn alleen maar na zijn scheiding van Ann Tuts (Doortje in ‘De Kampioenen) in het echte leven.

Vogel voor de kat

“Op een bepaald moment was Walter 's ochtends al dronken en verstoorde hij de repetitie. Hij weigerde zijn teksten te lezen, rookte de ene na de andere sigaret…”, klinkt het zelfs. “Tijdens de opnames in het cafédecor greep hij in de pauze al naar pintjes.” Maar ook na de opnames was de situatie niet meer te harden. “’F.C. De Kampioenen' werd opgenomen voor een live publiek, dus we moesten hem strak in de teugels houden”, gaat Marijn verder. “We bleven begrip voor hem tonen, tot het écht niet meer verder kon.”
Hoewel Marijn het enorm betreurt dat ze hun collega niet konden redden, was Walter voor hem een vogel voor de kat. “Ik wist wat het is om samen te leven met een alcoholverslaafde (Marijns vader was alcoholist, red.). Het was te voorzien dat het na zijn ontslag zou mislopen”, denkt de acteur erover. “Het is triestig om de oude beelden van 'F.C. De Kampioenen' terug te zien, waarin Walter een frisse verschijning was.”