Mag België het Songfestival niet winnen? Peter Van de Veire klapt uit de biecht TV en Radio
TV en Radio

Mag België het Songfestival niet winnen? Peter Van de Veire klapt uit de biecht

Mag België het Songfestival niet winnen? Peter Van de Veire klapt uit de biecht

Vanavond zal Gustaph ons land vertegenwoordigen in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Ook zullen we te weten komen of de zanger het tot de finale schopt. Maar wil België de competitie wel willen? Volgens velen zou het prijskaartje veel te hoog zijn. Songfestival-expert Peter Van de Veire geeft uitleg.

Afgelopen dinsdag vond de eerste halve finale plaats van het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Vanavond is Gustaph aan de beurt. Hij zal in de eerste helft van de tweede halve finale optreden. Later die avond wordt duidelijk of hij zaterdag al dan niet zal schitteren in de grote finale. Maar, wil ons land eigenlijk wel het Songfestival winnen? Zo verscheen er pas nog een artikel waarin stond dat het te kostelijk zou zijn.

"Dat is wat er altijd gezegd wordt, natuurlijk", vertelt Peter Van de Veire aan Het Laatste Nieuws. Toch is het wat complexer. De Songfestival-expert betwist niet dat het organiseren van de competitie veel geld kost, maar er moet ook met andere zaken rekening gehouden worden. "Je moet kijken naar wat de return voor een land en een stad is. Dat moeten ze allemaal meenemen", legt hij uit.

Aandurven

Van de Veire geeft ook toe dat het veel geld is voor een openbare omroep. "Zeker in tijden van besparingen, waar VRT intussen al 10, 15 jaar in zit", gaat hij verder. "Maar dit is iets wat breder gaat dan de VRT. Dit is een verhaal dat Vlaanderen overstijgt", aldus Peter. Hij heeft dan ook een uitgesproken mening. "Stel dat we winnen, dan moeten we dat gewoon aandurven", zegt hij. "Je krijgt gewoon heel veel terug qua publiciteit en qua toerisme", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws