Na Matteo binnenkort vaker BV's in 'De Mol'? Zo denkt Gilles De Coster erover TV en Radio
TV en Radio

Na Matteo binnenkort vaker BV's in 'De Mol'? Zo denkt Gilles De Coster erover

Na Matteo binnenkort vaker BV's in 'De Mol'? Zo denkt Gilles De Coster erover

De zoektocht naar de saboteur is begonnen. Gisteren ging het elfde seizoen van ‘De Mol’ van start. En presentator Gilles De Coster had meteen een verrassing van formaat in petto voor de kijker. Voor de allereerste keer ooit nam hij een BV, acteur Matteo Simoni, mee op reis naar Arizona. Niet zo gebruikelijk, en dus voer voor scherpe kritiek.

De keuze om een BV mee te nemen als kandidaat doet heel wat wenkbrauwen fronsen. “We zeggen al jaren dat we er nooit een BV-reeks van gaan maken en dat zijn we ook écht niet van plan”, benadrukt Gilles De Coster in HLN Showbits. “Maar we zeggen ook al jaren dat iedereen zich mag inschrijven. En dan dachten we: ‘Dat is eigenlijk niet zo fair tegenover bekende mensen, want die maken geen kans om mee te doen’.”

Het idee om geen tien BV’s, maar wel eentje mee te nemen, vonden ze naar eigen zeggen heel prikkelend. “Om te kijken wat dat geeft qua groepsdynamiek, reacties en verdenkingen”, legt de presentator uit. Helaas moest Matteo het spel als eerste verlaten. “Het is spijtig want ik had Vlaanderen wel graag minstens een week zien twijfelen over de vraag of we de acteur misschien de mol hadden gemaakt”, klinkt het. “Maar ergens is het ook mooi: dan pakken we eens een BV mee en dan houdt hij het ocharme een aflevering vol”, lacht Gilles.

“Het moet zijn dat ‘De Mol’ iets is voor onbekende Vlamingen. Daar geloven wij ook heel sterk in. Het is een programma van en voor iedereen, zeker niet alleen voor BV’s. En ze hebben het nu geprobeerd en jammerlijk gefaald”, besluit de ‘De Mol’-presentator. Toch kwam er heel wat kritiek op hun keuze. Het is namelijk al zo moeilijk om erbij te raken, laat staan dat er al een plekje weggelegd is voor een BV. “Maar het is eenmalig dat we dit doen”, onderstreept Gilles. “Voor hen was dit echt de enige mogelijkheid ooit om zich in te schrijven. Alle kijkers hebben elk jaar de kans om dat te doen. Dus op zich lijkt me dat wel goed in evenwicht.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws