Na scherpe kritiek: "Prijskaartje van Asters overstap naar VTM uitgelekt" TV en Radio
TV en Radio

Na scherpe kritiek: "Prijskaartje van Asters overstap naar VTM uitgelekt"

Na scherpe kritiek: "Prijskaartje van Asters overstap naar VTM uitgelekt"

Het haalde eerder deze week alle krantenkoppen: Aster Nzeyimana maakt binnenkort een verrassende tv-transfer. Het vaste VRT-gezicht stapt over naar de concurrentie, VTM. Volgens heel wat mensen is er een smak geld mee gemoeid. Maar hoeveel zal de presentator echt verdienen bij de commerciële zender?

Deze week raakte de verrassendste mediatransfer sinds die van Niels Destadsbader, die vorig jaar overstapte van VTM naar de VRT, bekend. Aster Nzeyimana gaat de omgekeerde richting uit. Het VRT-sportanker gaat bij de commerciële zender aan de slag als commentator bij voetbalwedstrijden van de Rode Duivels en de Champions League én wordt co-presentator van ‘The Voice van Vlaanderen’.

De reacties op sociale media waren niet mild. Heel wat mensen denken dat Aster geld geroken heeft en daarom in VTM een betere plek ziet. Maar volgens de presentator trok geld hem niet over de streep. “Ik ben me bewust van die reacties, maar het is echt een inhoudelijke keuze”, reageerde hij in Het Laatste Nieuws. Nu kan hij zijn twee grote passies combineren: voetbal en entertainment.

Dubbele van bij de VRT

Toch lijkt het erop dat de voetbalcommentator een pak meer zal verdienen bij de commerciële zender. Vorig jaar kwam aan het licht dat Aster maar liefst zo’n 100.000 euro bruto per jaar verdient bij de VRT. VTM doet er nog een schepje bovenop, dat bevestigt Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van Dag Allemaal, gisteren in ‘De Tafel van Vier’. Hoeveel precies, weet hij niet. "Ik vind het heel erg lastig, maar ik denk dat hij sowieso minimaal het dubbele gaat verdienen", aldus Den Aantrekker.

Populair

Laatste nieuws