Niels Destadsbader krijgt eindelijk unieke kans bij VRT: "Ik heb geen seconde getwijfeld"

230821nielsdestadsbaderplay4
De samenwerking van Niels Destadsbader en Zita Wauters bij ‘Zomerhit’ krijgt een vervolg! Zowel de geliefde zanger en presentator als de kersverse presentatrice krijgen binnenkort een belangrijke taak bij de openbare omroep.
Er is nogal wat commentaar gekomen op Niels Destadsbader die - ondanks zijn hoge loon - “weinig” aan de bak zou komen bij de openbare omroep. Maar de VRT heeft duidelijk vertrouwen in de presentator. Niet alleen presenteert Niels er in het voorjaar met ‘Ik vraag het aan’ zijn eerste eigen programma, hij mag nu ook de slotshow van De Warmste Week in goede banen leiden, het traditionele hoogtepunt. Bovendien zal de presentator ook elke dag vanuit Het Warmste Huis in Brugge een show maken op VRT 1.
“Sinds mijn periode als Ketnet-wrapper heb ik mijn hart verloren aan onze kinderen en jongeren (het thema van De Warmste Week dit jaar is opgroeien zonder zorgen, red.). Dus hun lot ligt me sowieso nauw aan het hart”, reageert Niels in Het Laatste Nieuws. “En dat zo’n mooi initiatief als De Warmste Week nu mag doorgaan in het prachtige West-Vlaanderen, dat maakt de cirkel helemáál rond. Ik moest dan ook geen seconde nadenken toen ze mij vroegen of ik de tv-shows wilde presenteren. Klaar om samen met gans Vlaanderen te vlammen.”

Vlammen

Maar ook Zita Wauters krijgt een cruciale rol tijden De Warmste Week. De jonge presentatrice trekt naar alle uithoeken van het land om vlammetjes te verkopen. “Sinds ik mij kan herinneren staat bij ons thuis de televisie en radio continu aan tijdens De Warmste Week. Ik geniet elke keer weer enorm van zoveel warme pakkende verhalen, en vooral van zoveel goedheid in Vlaanderen. Ik kijk er enorm naar uit en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen”, klinkt het bij Zita. “Elk kind zou moeten kunnen opgroeien zonder zorgen, en dat is niet vanzelfsprekend. Ik hoop dat we allemaal samen kunnen vlammen voor een veilige en warme plek voor kinderen en jongeren!”