Pommelien Thijs treedt uit comfortzone: "Explicieter dan wat ik hiervoor deed"

230323POMMELIENTHIJSINSTAGRAM
Van ‘#LikeMe’ naar ‘Knokke Off’, Pommelien Thijs zet haar acteercarrière verder. In de nieuwe VRT 1-reeks heeft de 22-jarige actrice en zangeres haar allereerste echte hoofdrol beet. Maar een groter verschil met haar personage uit de populaire Ketnetserie bestaat niet.
‘Knife Off’ en ‘#LikeMe’ zijn dag en nacht verschil. Met openlijk drugsgebruik, een wild nachtleven, vrijscènes op het toilet… De jongerenreeks draait rond het personage van Pommelien Thijs, een bipolaire rijkeluisdochter die verliefd wordt op een minder welgestelde jongen, en laat maar weinig aan de verbeelding over. Zo zien we de hoofdrolspeelster al meteen in een expliciete douchescène opduiken.
“’Knokke Off' is explicieter dan alles wat ik hiervoor gedaan heb”, bevestigt Pommelien in Het Laatste Nieuws. “Maar net als alle andere scènes benader je die heel technisch. Op een bepaald punt beginnen en eindigen, op je lichaamshouding letten, duidelijk communiceren met je tegenspeler... Het is eigenlijk allemaal hetzelfde, met het enige verschil dat je minder kleren aan hebt.”

Intieme scènes

Gelukkig konden Pommelien en haar tegenspelers steeds rekenen op hun intimiteitscoach. “Om te beginnen polst ze bij elke situatie of iedereen zich oké voelt”, vertelt de jonge actrice. Bovendien werden zulke intieme scènes ‘closed set’ gedraaid. “Met een beperkte crew dus, want op zo'n set lopen normaal gezien veel mensen rond. Dat was fijn, maar na een tijd ken je iedereen op de set en is het ook minder eng”, aldus Pommelien.
‘Knokke Off’ is vanaf nu te zien op VRT MAX.