Tinne Ceuppens (Sam) stapt naar makers van 'Familie' met opvallend verzoek: "Hopelijk houden ze er rekening mee"

230905tinneceuppensfamilievtm
Tinne Ceuppens raakte bij het brede publiek bekend als Sam uit ‘Familie’. Maar hoelang zal ze nog meedraaien in de soap, met de verdwijning van Mieke (Caroline Maes) in het achterhoofd? De actrice heeft haar stoute schoenen aangetrokken en is naar de makers van de reeks gestapt.
Dat Sam powerkoppel Mieke en Niko (Jo Hens) uit elkaar heeft gehaald, zullen de kijkers haar niet in dank afnemen. Tenminste, dat zou je denken. Het personage is namelijk verrassend populair bij de ‘Familie’-fans. “Toch krijg ik het gevoel dat ze wordt gesmaakt”, zegt Tinne Ceuppens in Dag Allemaal. “Dat leid ik af uit de positieve reacties. Ik krijg geregeld berichtjes als 'Kan je een filmpje sturen voor mijn jarige vriendin?' en zo.”
“Sam doet dan ook alles met de beste bedoelingen, ze is zeker geen doortrapte feeks met een verborgen agenda. Je voelt dat er een goede persoon in haar schuilt”, denkt de actrice erover. Daarom kan haar personage volgens haar nog alle kanten op. “Officieel is Sam een gastrol, maar er zit nog veel potentieel in haar”, vindt Tinne.

Populariteit

Tegen een vaste plek in ‘Familie’ zou ze dus zeker geen neen zeggen. “Ik hoop dat Sam nog lange tijd kan meegaan. Ik heb de makers van 'Familie' laten weten dat ik dat helemaal zie zitten”, vertelt de actrice. “Ik heb wel het gevoel dat ze rekening zullen houden met haar populariteit. Dus, lieve fans: laat alsjeblieft van jullie horen, het kan helpen”, roept Tinne de kijkers op.