Verdwijnt Niko na 14 jaar uit 'Familie'? "Op die dag stopt Jo Hens ermee"

230606johensfamilievtm
Bij een soap is het een komen en gaan van acteurs, dat hoort erbij. Jo Hens, die in ‘Familie’ in de huid van Niko kruipt, is intussen al veertien jaar een vaste waarde in de soap. Maar nu hakt de acteur een duidelijke knoop door over zijn toekomst bij de VTM-reeks.
Al bijna vijftien jaar draait Jo Hens mee op de set van ‘Familie’, en zo kan hij nog even doorgaan. “Ja, en ik ben er nog steeds heel graag”, zegt hij met de hand op het hart in Primo. “’Familie' is een fijne fabriek en blijft boeiend omdat het altijd anders is. Andere verhaallijnen, nieuwe collega’s…”, legt de acteur uit. Geen enkele dag is hetzelfde. “Ondanks die veertien jaar.”
“Het is enorm comfortabel, maar het blijft interresant”, vindt Jo. “Zeker met al die toffe collega's, voor en achter de schermen.” Maar zodra het een sleur wordt, geeft de soapacteur er de brui aan. “De dag dat het plezier weg is, stop ik ermee. Ik ga nooit iets tegen mijn zin doen”, besluit hij. Maar hij beseft evengoed dat hij het tegelijk niet zelf voor het zeggen heeft. De makers kunnen zomaar beslissen dat het verhaal van Niko uitverteld is.

Tot mijn zestigste

“Ik hou dat sowieso in mijn achterhoofd. Het zou aanpassen zijn als het verhaal van Niko zou stoppen, maar ik probeer dat positief te benaderen”, bedenkt Jo zich. “’Familie' betekent voor mij al veertien jaar een vaste job en dus een degelijk inkomen. Maar feit is: of dat nu volgend jaar is of over 20 jaar, ooit zál het stoppen. Ik kan die rol niet tot mijn zestigste spelen”, beseft hij. “Komt die dag er, zal dat even zwaar binnenkomen. Maar ik ben al lang gezegend met die rol. Ik kan er alleen maar dankbaar voor zijn”, aldus het ‘Familie’-gezicht.