Zangeres Loredana moet levensbelangrijke knoop doorhakken TV en Radio
TV en Radio

Zangeres Loredana moet levensbelangrijke knoop doorhakken

Zangeres Loredana moet levensbelangrijke knoop doorhakken

‘Eurosong’-fans moeten nog heel even op hun tanden bijten. Op 14 januari valt de uiteindelijke beslissing. Dan kennen we eindelijk de Belgische inzending voor het grote Eurovisiesongfestival in Liverpool. Maar eerst nemen 7 artiesten het tegen elkaar op in de preselecties.

Vorige week maakte de VRT de 14 nummers bekend waarmee de 7 artiesten hun kans wagen. Elke artiest brengt twee nummers. Met welke song van de twee ze op 14 januari in de finale zullen aantreden, is nog niet bekend. Tot nu. Presentator Peter Van de Veire gaf zojuist eindelijk meer details prijs over het verloop van de preselecties.

In de week voorafgaand aan de live finale in Paleis 12 stellen de zeven kandidaten hun liedjes aan elkaar voor. Elke dag van die week wordt na het ‘VRT NWS Journaal’ een nieuwe aflevering uitgezonden. Daarin zullen de The Starlings, Loredana, Ameerah en co zélf beslissen met welk van de twee eigen nummers ze naar de finale gaan.

"We hebben van alle kandidaten namelijk een songclub gemaakt; kandidaten treden met hun twee liedjes op voor de andere kandidaten”, legt Peter Van de Veire uit aan VRT NWS. “Die rest van de songclub geeft dan advies welke van de twee songs volgens hen het meest geschikt zou zijn voor de grote finale. Een kandidaat kan dat advies volgen of toch zijn eigen goesting doen." Dat belooft nog spannend te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws