Zangeres Xandee (44) ziet het helemaal mislopen na operatie: "Nu besef ik dat ik ermee moet stoppen" TV en Radio
TV en Radio

Zangeres Xandee (44) ziet het helemaal mislopen na operatie: "Nu besef ik dat ik ermee moet stoppen"

Zangeres Xandee (44) ziet het helemaal mislopen na operatie: "Nu besef ik dat ik ermee moet stoppen"

Het gaat niet goed met Xandee, die zo’n 20 jaar geleden voor ons land op het Songfestival stond met haar hit ‘1 Life’. Enkele maanden geelden werd de 44-jarige ‘Touch of Joy’-zangeres al voor de vierde keer geopereerd aan haar hart. Nu moet ze opnieuw onder het mes voor een nieuwe heup én knie, met de zware gevolgen van dien.

Bij vorige operaties nam Xandee, ofwel Sandy Boets, zware medicatie om de pijn te verbijten, maar die laat ze nu bewust achterwege. “Artsen proberen me zware pijnstillers voor te schrijven, maar eigenlijk maken ze je gewoon verslaafd”, bedenkt de zangeres zich in Het Laatste Nieuws. “Bij mijn vorige operaties vertrouwde ik blindelings op de medicatie die de dokters me voorschreven. Zo nam ik Oxycontin, maar dat zijn morfineachtige opiaten. Die helpen wel tegen de pijn, maar voor je het weet ben je verslaafd.”

Na verloop van tijd merkte Xandee dat ze afhankelijk werd van haar medicatie. “Na een tijdje nam ik de pijnstillers om de pijn voor te zijn”, herinnert ze zich. Toen had de zangeres gelukkig door dat het vijf voor twaalf was. “Ik besefte dat ik ermee moest stoppen. Op het internet las ik zelfs dat mensen gestorven zijn aan Oxycontin. Morfine is drugs, hè.”

Afkickverschijnselen

Het heeft enige tijdje geduurd voor de zangeres zonder haar medicatie kon. “Ik had daar echt afkickverschijnselen van zoals je ervaart bij het stoppen met drugs: niet kunnen slapen, buikpijn…”, somt ze op. “Mijn huisarts feliciteerde me dat ik er op mijn eigen houtje ben van afgeraakt. Maar die situatie wil ik dus niet meer meemaken”, besluit ze klaar en duidelijk. “Ik begrijp niet dat artsen dat gewoon voorschrijven.”

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws