Zangeres Xandee (44) heeft na hartoperatie opnieuw slecht nieuws over gezondheid: "Moet dringend onder het mes"

231109xandeephotonews
Volgend jaar is het al 20 jaar geleden dat Sandy Boets (44), beter bekend als Xandee, ons land vertegenwoordigde op het Songfestival. Vandaag kampt de ‘Touch of Joy’-zangeres helaas met ernstige gezondheidsproblemen. Kort na haar laatste hartoperatie moet ze nu opnieuw onder het mes.
Sandy Boets sukkelt al een hele tijd met haar gezondheid, waardoor ze de laatste tijd ook niet meer op het podium staat. “Na drie eerdere hartoperaties, twee ingrepen voor gezwellen in mijn baarmoeder en protheses aan mijn linkerknie en schouder kreeg ik in april opnieuw last van vreemde hartkloppingen”, vertelt Xandee in Het Belang van Limburg. “Net alsof ik op het punt stond een hartaanval te krijgen. Ik maakte me voortdurend zorgen.” Daarom moest de zangeres in mei voor de vierde keer onder het mes. De dokters moesten twee stents plaatsen, maar “alles is toen gelukkig goed verlopen”.
“Een tijdje voelde ik me ook stukken beter. Ik kon opnieuw ademen”, aldus Xandee. “Maar het was te vroeg victorie gekraaid.” De zangeres kampt nu met een enorme pijn in haar heup en knie. Het verdict van de dokter was duidelijk: “Opnieuw onder het mes. Een vijfde keer!” Deze keer krijgt Xandee een nieuwe heup én nieuwe knie. “Wat de oorzaak is? Wel, de artsen staan voor een raadsel”, zucht ze. “Dat is best frustrerend, niet weten wat er met je aan de hand is. Maar goed, daar slaan we ons ook wel weer door”, klinkt het positief. “Het leven gaat door!”