Zoiets vreselijks maakte Andy Peelman nog nooit mee: "Ben compleet machteloos" TV en Radio
TV en Radio

Zoiets vreselijks maakte Andy Peelman nog nooit mee: "Ben compleet machteloos"

Zoiets vreselijks maakte Andy Peelman nog nooit mee: "Ben compleet machteloos"

Na lang wachten is ‘Andy op patrouille’ sinds woensdagavond eindelijk weer op de buis. En dit tweede seizoen belooft geen lachertje te worden. Niet alleen werd het VTM-gezicht bekogeld in Mexico, ook in de Verenigde Staten maakte Andy Peelman een traumatische ervaring mee.

Opnieuw draait de ex-agent Andy Peelman voor ‘Andy op patrouille’ mee met enkele politiekorpsen in het buitenland. Deze keer zijn de VS, Canada, Jordanië en Mexico aan de beurt. En wat hij daar meemaakte, was niet niets. “Op klaarlichte dag iemand stoppen en een kogel door de kop jagen: da's dagelijkse kost”, blikt de VTM-presentator in Het Laatste Nieuws terug op zijn patrouille in Mexico. “Wij hebben dat ook ervaren: we werden er plots beschoten. Ik heb dat pas achteraf tegen mijn vrouw gezegd.”

Maar ook in de Verenigde Staten belandde Andy in een emotioneel zware situatie. “Ik liep mee met de politie van Livingston, in de Amerikaanse staat Montana. We werden opgeroepen voor een overdosis. Het ging om een minderjarige jongen. Hij lag op z'n kamer, verkrampt en lijkbleek”, vertelt het VTM-gezicht. “Ik stond daar en voelde me machteloos”, zegt hij diep bedroefd.

Nog nooit meegemaakt

Gelukkig kwam ook de medische hulp niet veel later toe. “Die mensen wisten niet dat ik daar was om een tv-programma te maken en een van hen smeet een apparaat naar mij. Ik moest dat in die jongeman zijn been steken”, herinnert Andy zich nog heel goed. “Ik heb dat instinctief gedaan en die jongen kwam bij. We hadden slechts enkele minuten om uit te zoeken wat hij gedaan had — daarna zou hij weer wegzakken.”

Maar de jongeman wilde niet praten. “Ik heb hem toen gezegd dat ik een agent uit België was, en dat ik alleen maar ter plaatse was om hem te helpen. Op een of andere manier werkte dat”, klinkt het. “Zo vertelde hij effectief wat hij genomen had en konden we zijn leven redden. Zoiets heb ik in mijn achttienjarige carrière in België nooit meegemaakt.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws