1 jaar na kankerdiagnose: VRT-correspondent Björn Soenens deelt aangrijpend nieuws Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

1 jaar na kankerdiagnose: VRT-correspondent Björn Soenens deelt aangrijpend nieuws

1 jaar na kankerdiagnose: VRT-correspondent Björn Soenens deelt aangrijpend nieuws

Exact een jaar geleden werd Björn Soenens getroffen door longkanker. Hij rookte toen ook zijn allerlaatste sigaret. Op zijn sociale media staat de VRT-correspondent nu stil bij die bijzondere mijlpaal.

"Wat een raar soort verjaardag! 1 jaar gestopt met roken. De laatste sigaret heb ik gerookt enkele uren voor ik te horen kreeg dat ik longkanker had. 22 maart 2023. Een jaar later ben ik redelijk tot zeer fit en gezond. Rookvrij. Meer dan 5.400 sigaretten niét gerookt. Mijn hart veel minder belast, mijn tanden en mijn huid veel gezonder. Downside: na een operatie ook met één rechter longkwab minder door het leven. Maar ook: bijna 1 jaar zonder longtumor."

"Ik word eind april 56 jaar, bij leven en welzijn", gaat hij verder. "I am happy. Het blijft onvoorstelbaar bijna hoe het leven in een flits veranderde en hoe die gedachte of herinnering nooit meer weggaat. Hoe dankbaar ik ben dat mijn geweldige vrouw Emma Bruggeman altijd moedig aan mijn zijde stond, en staat. Hoe ik minder dan 2 maanden maar out was in 2023 als VRT-correspondent in de VS. Alsof het nooit gebeurd is."

Trauma

Al is er wel iets serieus veranderd. "Ik heb nultolerantie ontwikkeld voor mensen die met mijn voeten of die van de wereld willen rammelen, of bullshit verkopen. Sorry: geen tijd meer voor in mijn tweede leven. Meer dan ooit blijf ik wel goesting hebben in het leven, maar die schok van de kanker krijg ik niet uit mijn hoofd, ook al verlamt me dat niet, ondanks de angst voor de zesmaandelijkse kankerscan. Een soort trauma toch. Met dank voor de onvoorwaardelijke liefde van mijn wonderlijke kinderen Hanne en Gilles. En voor de goede vrienden die niet weg zijn gevlucht toen het even moeilijk was", sluit hij zijn bericht af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws