Actrice Veerle Baetens krijgt fantastisch nieuws te horen: "Enorm door geraakt" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Actrice Veerle Baetens krijgt fantastisch nieuws te horen: "Enorm door geraakt"

Actrice Veerle Baetens krijgt fantastisch nieuws te horen: "Enorm door geraakt"

Veerle Baetens, die als actrice onder andere bekend is van ‘The Broken Circle Breakdown’, ‘Code 37’ en ‘Tabula Rasa’, stond afgelopen weekend als regisseuse op het Sundace Film Festival, één van de belangrijkste filmfestivals in de Verenigde Staten. Een spannende ervaring.

Op het Sundace Film Festival in Utah ging afgelopen weekend de verfilming van ‘Het Smelt’, de bestseller van Lize Spit, in wereldpremière, in een regie van Veerle Baetens. “Ik was heel zenuwachtig. Het feit dat het hier staat, op één van mijn lievelingsfestivals waar meerdere van mijn lievelingsfilms in première gingen,” klonk het na de screening. “Ik was ook een beetje geëmotioneerd, maar het is allemaal heel goed gegaan.”

“Het waren goede, en heel intense reacties, mensen die geraakt waren door de film”, zegt Veerle achteraf. De film is duidelijk in de smaak gevallen. Ook internationaal wordt hij hoog aangeschreven. Dat weet Het Laatste Nieuws. “Baetens heeft er een fantastische cast uitgekozen”, schrijft het Amerikaanse Deadline, dat verder ook “niks slechts kan zeggen wat betreft de prestaties en uitvoering”. “Wie de film gezien heeft, zal ‘Het smelt’ maar moeilijk kunnen vergeten. En dat is net de kracht van de prent.”

Volgens het Britse Screen Daily brengt ‘Het smelt’ “op een krachtige manier in beeld hoe wreed kinderen tegen elkaar kunnen zijn” en is de regisseuse goed in “het opbouwen van spanning”. Het magazine is bovendien vol lof over hoofdrolspeelsters Charlotte De Bruyne en Rosa Marchant.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws