An Lemmens heeft er helemaal genoeg van: "Ik onderneem gerechtelijke stappen"

230516anlemmensvtm
An Lemmens slaakt nog maar eens een noodkreet nadat ze opnieuw slachtoffer werd van internetcriminelen die haar gezicht gebruiken voor nepadvertenties. En de VTM-presentatrice is lang niet de enige, maar zij overweegt wel serieuze stappen.
Net zoals recent nog bij Ella Leyers het geval was, wordt An Lemmens’ gezicht de laatste tijd steeds vaker gebruikt voor nepadvertenties voor afslankmiddelen. “Het gaat van kwaad naar erger”, schreef de presentatrice onlangs op Instagram. Om een voorbeeld te nemen: de advertenties schrijven dat An dankzij vermageringspillen 19 kilo is afgevallen op 2 maanden tijd. Zo proberen internetcriminelen geld af te troggelen van hun volgers.
“Hier wordt misbruik gemaakt van mijn naam en afbeelding, foto's worden bewerkt, interviews worden verzonnen”, beet An van zich af op Instagram. “Ik dien telkens klacht in bij de politie, maar helaas zijn dit zulke schimmige criminelen dat er verder weinig aan gedaan kan worden”, haalt ze haar schouders op. “Ik kan dus niet veel meer doen dan jullie blijven waarschuwen om dergelijk fake news niet te geloven. Vertel het verder alsjeblieft. Ik vind het verschrikkelijk dat mensen hierdoor geld kwijtraken, en geloven dat dit echt is.”

Lotgenoten

Evi Hanssen maakte onlangs hetzelfde mee. Ook zij diende toen een klacht in tegen een Amerikaanse cosmeticabedrijf dat haar naam en gezicht zomaar gebruikte voor reclame. Maar ook Christoff, Natalia, Koen Wauters, Philippe Geubels, Gert Verhulst en Danira Boukhriss Terkessidis werden - om slechts een paar BV’s op te noemen - de afgelopen jaren slachtoffer van zulke internetcriminelen.