Ann Van den Broeck krijgt het moeilijk in strijd tegen kanker: "Stap achteruit" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Ann Van den Broeck krijgt het moeilijk in strijd tegen kanker: "Stap achteruit"

Ann Van den Broeck krijgt het moeilijk in strijd tegen kanker: "Stap achteruit"

Afgelopen zomer werd borstkanker vastgesteld bij Ann Van den Broeck. Net voor Kerstmis kreeg de musicalactrice na een lange behandeling te horen dat er geen zieke cel meer in haar lichaam te bespeuren is. Ann is dus goed op weg naar de genezing. Toch ondervindt ze nog steeds moeilijke gevolgen van haar moedige strijd.

Vandaag gaat het naar eigen zeggen eigenlijk heel goed met Ann Van den Broeck. “Een paar weken geleden had ik mijn laatste bestraling. Wat vermoeidheid betreft, betekende dat een stapje achteruit”, vertelt de actrice in ‘Play Café’ op Play4. “Maar vorige week startte ik met de hormoontherapie voor de komende zeven jaar. Concreet moet ik elke dag een pil nemen. Daar komen heel wat bijwerkingen bij kijken, maar voorlopig heb ik niet veel last.”

Maar die behandelingen kwamen natuurlijk niet zonder gevolg. Zo hebben ze een grote impact gehad op Anns stem. “Zeker wel. Als je heel moe bent, is het sowieso moeilijker om te zingen”, vervolgt ze. “Maar ik was me vanaf de eerste chemo heel bewust van wat dat deed met mijn spieren. Ik voelde meteen een hele diepe spierpijn, en de stem is uiteindelijk ook maar een spiertje.”

Maar haar stem is natuurlijk haar job. Daarom besloot de musicalactrice er meteen goed zorg voor te dragen. “Ik ging regelmatig naar een logopediste en een osteopaat, zij masseerden die stramme spieren weer wat los. Mijn strottenhoofd zit momenteel nog altijd wat te hoog”, moet ze vaststellen. “Maar ik kan nog wel alles zingen Gelukkig is mijn techniek goed genoeg waardoor ik alles terug kan doen. Maar ik moet dat stilletjes aan wel terug opbouwen”, aldus Ann. Veel beterschap gewenst!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws