Aster Nzeyimana stapt plots op bij VRT en gaat naar VTM: dit is de échte reden

230511asternzeyimanavtm
Alweer een toptransfer in medialand. Nadat Niels Destadsbader overstapte van VTM naar de VRT, is de commerciële zender erin geslaagd Aster Nzeyimana af te snoepen van de openbare omroep. En daar heeft de sportcommentator en de ‘The greatest dancer’-presentator een duidelijke reden voor.
Verrassend nieuws uit tv-land: sportanker Aster Nzeyimana stapt op bij de VRT en gaat aan de slag bij de concurrent, VTM. De ‘Extra Time’-presentator wordt bij de commerciële zender ingezet als gastheer en commentator bij voetbalwedstrijden van de Rode Duivels en de Champions League samen met Maarten Breckx. Nog verrassender is dat Aster straks de nieuwe presentator wordt van ‘The Voice van Vlaanderen’, aan de zijde van An Lemmens.
Aster heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zijn twee passies, voetbal en entertainment wilde combineren. En VTM blijkt daarvoor de ideale plek. “Met het becommentariëren en omkaderen van topwedstrijden, zit ik midden in de actie, de plaats waar ik me het beste voel”, klinkt het bij de presentator in Het Laatste Nieuws. “Dat ik bij VTM voetbal kan combineren met mijn andere liefde, entertainment, maakt het plaatje compleet. Ik kijk er enorm naar uit om naast icoon An Lemmens ‘The Voice Van Vlaanderen’ te mogen presenteren.”

Einde bij de VRT

Aster zal in de zomer voor het eerst te zien zijn als voetbalcommentator op VTM, maar zal nog niet meteen van het scherm verdwijnen. Zo zal hij het huidige seizoen van ‘Extra time’ en de podcast ’90 minutes’ nog afmaken. "Het is jammer dat we toptalent moeten laten gaan, maar het bewijst nogmaals dat VRT een kweekvijver is van talent”, zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir aan VRT NWS. “We wensen Aster een mooie toekomst.”
Ook Aster blikt positief terug op zijn tijd bij de openbare omroep. "Ik ben dankbaar voor alle kansen die de VRT me heeft geboden. Ik wil vooral de fijne mensen die er werken bedanken”, aldus de presentator. “En tegelijk ben ik enorm enthousiast om een nieuw verhaal te schrijven bij VTM.”