Boris Van Severen getroffen door overlijden van dierbare: "Was er kapot van"

230429borisvanseverenfranceslefeburephotonews
Boris Van Severen (34) had al twee zoontjes uit zijn vorige relatie, maar verwacht nu ook zijn eerste kindje met zijn echtgenote Frances Lefebure. Zelf is de ‘Arcadia’-acteur zijn vader op jonge leeftijd verloren. Iets wat hem enorm zwaar viel.
Zijn papa is gestorven toen Boris Van Severen 15 jaar oud was. Hij overleed aan de gevolgen van kanker. “Mijn vader is twee jaar ziek geweest, maar het gekke daaraan is: ik herinner mij dat niet als een slechte periode. Het was, integendeel, heel verbindend”, vertelt de acteur openhartig in Het Laatste Nieuws. “In die laatste weken stond z'n bed in zijn atelier en waren we de hele tijd samen. Dan zaten m'n broers en ik wat te tekenen. Of werkten we aan z'n bureau.”
“Ook al wisten we dat hij ging sterven: dat constante samenzijn en het niet naar school hoeven, dat had iets heel intiems en gezelligs”, gaat Boris verder. Tot zijn vader uiteindelijk overleed. “Toen hij dan effectief stierf, was ik daar kapot van”, zegt hij diep bedroefd. “Maar hoe gaat dat op die leeftijd? Na een dag of vier wilde ik alweer iets leuks doen met vrienden. Ik dacht ‘ik zal wel verdrietig zijn als ik verdrietig ben, maar ik ga me daar niet de hele tijd in wentelen.' Misschien is dat ook wel hoe ik ben: de problemen oplossen als ze zich stellen”, besluit de acteur.

In zijn dromen

“Ik dacht dat ik zijn dood allang verwerkt had, maar dankzij Frances (die haar moeder verloor toen ze 17 was, red.) weet ik dat dat niet zo is. En dat het ook nooit zo zal zijn. Maar dat is niet erg", besluit Boris. Soms duikt zijn vader nog eens op in zijn dromen. “In m'n dromen is hij er plots weer, is hij geen dag ouder geworden en lijkt iedereen z'n aanwezigheid maar normaal te vinden, alsof er niks gebeurd is, behalve ik”, vertelt hij. “Ik kijk naar hem en ik wil het hem vragen. Waar hij al die tijd is geweest en hoe het kan dat hij hier ineens weer zit. Maar dan word ik wakker en eigenlijk is dat nog wel met een fijn gevoel. Zo van: ik heb hem nog eens mogen zien”, aldus de acteur.