Brecht uit 'Blind Getrouwd' doet droevige ontboezeming: "Was een verschrikking"

17052023brechtdegeyterinstagram
Vandaag, 17 mei, is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Ter gelegenheid van deze bijzondere dag deelt Brecht De Geyter een bijzonder bericht op zijn Instagramverhaal. Zo onthult hij meer over zijn coming out.
Brecht De Geyter hebben we vorig jaar leren kennen in 'Blind Getrouwd'. In dat VTM-programma stapte hij in het huwelijksbootje met Dziubi Steenbergen, maar helaas is dat sprookje nu over en uit. "Met pijn in het hart laten we jullie weten dat Dziubi en ik niet langer een koppel zijn", schreef hij vorige maand nog op zijn Instagrampagina.
Dat hij openlijk met een man op tv zou trouwen, zou de vroegere Brecht wellicht niet verwacht hebben. Zo vond hij het als tiener moeilijk om zijn seksuele geaardheid te accepteren. "De periode waarin ik in de kast zat, was een verschrikking", geeft hij eerlijk toe. "Pas op 21-jarige leeftijd besloot ik om voortaan gewoon mijn authentieke zelve te zijn, altijd en overal. Een aanrader", klinkt het.

So what?!

Bijna acht jaar geleden kwam hij uit de kast op sociale media. "Dit is het moeilijkste wat ik ooit heb moeten doen. Jarenlang heb ik het onderdrukt... maar nu wil ik dat iedereen het weet", schreef hij toen op zijn Facebookpagina. "Het is iets 'nieuws' dat je weet over mij, maar dit definieert noch verandert me niet. Ik blijf gewoon mezelf", verduidelijkte hij. "Ik val op mannen... So what?!", aldus Brecht.
Bron: Instagramverhaal
Bron: Instagramverhaal