Christophe uit 'Blind Getrouwd' maakt goed nieuws bekend in strijd tegen hiv: "Eindelijk mag ik het met jullie delen"

221121CHRISTOPHERAMONTBLINDGETROUWDVTM
Twee jaar geleden moest Christophe Ramont, die je nog kan kennen uit het vijfde seizoen van ‘Blind Getrouwd’, een serieuze opdoffer te verwerken. De oud-deelnemer kreeg te horen dat hij hiv-positief is. Maar dat harde verdict besloot hij nu om te zetten in iets positiefs.
Al twee jaar zet Christophe Ramont zich in om het thema hiv uit de taboesfeer te halen, nu gaat hij nog een stapje verder. Samen met zijn goede vriendin Laurence maakte hij voor Radio1 de podcast ‘Positief’ over leven met de diagnose. “Big news dat we eindelijk wereldkundig mogen maken”, glundert het ‘Blind Getrouwd’-gezicht op Instagram.
“Twee Gentenaars die leven met hiv vertellen hun persoonlijke verhaal en gaan in vijf afleveringen dieper in op verschillende topics: van het medische verhaal en de eerste schok als je het nieuws krijgt, over het internationaal verhaal van hiv naar het stigma dat vandaag nog altijd leeft, om af te sluiten met het relationele en seksuele”, licht Christophe al een tipje van de sluier op. Hij en Laurence nodigen ook telkens een expert uit om met hen in gesprek te gaan.
Op zaterdag 11 november stelt het duo ‘Positief’ voor op het DS Podcastfestival in Oostende. “Nu al nerveus om daar het podium te delen met alle podcastgrootheden, maar heel vereerd dat we daartussen zitten. Kom gerust luisteren als je nog geen plannen hebt”, knipoogt Christophe. Zijn podcast zal vanaf eind november te beluisteren zijn op VRT MAX.