Dana Winner (58) neemt ingrijpend besluit: "Mijn tijd is gekomen"

DanaWinnerPhotonews
Dana Winner is nog maar net terug van een langdurige vakantie in Spanje. En nu je het zegt: in de grote muziekprogramma’s deze zomer was van de 58-jarige zangeres inderdaad geen spoor te bekennen. Ze heeft namelijk een drastische knoop doorgehakt.
“We zijn naar Spanje geweest. Het was hier heel slecht weer en we hadden toch geen ‘Tien Om Te Zien’ of ‘Zomerhit’”, legt Dana Winner uit in HLN Showbits. Ze bracht met ‘Weer bij mij’ nochtans een ideale zomersingle uit. Maar aangezien het nummer pas half juli uitkwam, maakte het geen kans op de ‘Zomerhit’. Een bewuste keuze, volgens de zangeres.
“De platenfirma had me gezegd dat er al een groot aanbod van heel veel nummers was, heel veel mensen die graag hun kans wilden wagen”, legt Dana uit. “Het is altijd leuk om erbij te zijn, maar het was voor mij geen must. Het is wat het is. Ik ben blij dat we nog nieuwe nummers kunnen maken en ze telkens weer opgepikt worden door de radio”, denkt ze erover.

"Hier stopt het"

Dana Winner heeft er duidelijk niet veel moeite mee. “Ik ben een grote realist. Als morgen mijn tijd gekomen is, ga ik dat kunnen loslaten. Voetballers en wielrenners voelen dat ook”, vervolgt de zangeres. “Dan moet je kunnen zeggen: hier stopt het dan. Maar zolang mensen kaartjes blijven kopen voor mijn optredens, ben ik heel dankbaar. Dat is het voornaamste voor mij: dat ik mezelf nog kan laten horen en de mensen blij kan maken”, aldus Dana.